2009-07-29 17:17:34• hírek • Parajdi Andrea

Gondot okoz a talajvíz

Egy esős időjárás még jobban fokozhatja a Golescu híd lábánál épülő toronyház munkálatai során keletkezett útrepedéseket, ugyanis az aszfaltréteg felszakadozását a mozgó talajvíz okozza.

Tavasszal kezdték el építeni a Szamos-partján, a Nagypiac mellett azt a toronyházat, amely 42 ezer négyzetméteres épületben lakásokat és üzlethelyiségeket biztosít majd. Már a munkálatok megkezdésekor nem várt probléma adódott, ugyanis teljesen besüppedt az az útszakasz, amely feljárást engedett a Golescu híd jobb oldalán. Az útszakasz azóta lezárva áll, s egy behajtani tilos tábla jelzi, hogy a Bujorului utca felől érkező forgalom bizony más utat kell válasszon, ha a Károlyi útra akar átkelni.

A helyzetet tovább fokozta az is, hogy immár a Golescu úton, a híd előtt szintén besüllyedt a talaj, ennek következtében sokan komolyabb balesetveszélyt is kilátásba helyeztek. Ilyés Gyula polgármester azt mondja természetesen tudnak a történésekről, amelyet a vizenyős talaj idézett elő. A polgármester mint mondta a jelenleg zajló mélygarázs építésének céljából folyamatosan szivattyúzzák a talajvizet a Szamosba, amellyel bizonyos mennyiségű talajveszteség is fellép, ennek következtében süllyedt be az aszfalt is.

-A munkálatokat nem tudjuk leállítani, hiszen éppen az a cél, hogy a mélygarázs betonoszlopai mihamarabb helyükre kerüljenek, mert csak így stabilizálható a talaj, amelyet természetesen a kiszivattyúzott mennyiséggel újra pótolnak majd - tájékoztat Ilyés Gyula polgármester, aki azt is hozzáfűzte: akkor fokozódhat tovább az aszfaltréteg rongálódása, ha komolyabb esőzés következik be.

A polgármester elmondta senkinek sem kell attól tartania, hogy a beruházó csupán az építkezés befejezése után, azaz 2011-ben újítja majd fel az útszakaszokat, ugyanis a mélygarázs befejezése után, s a talajcsúszás veszélyének megszűnését követően kötelezően rendbe teszik az aszfaltot.


Útszakaszok mentek tönkre a Szamos parton épülő toronyház munkálatai során.
Útszakaszok mentek tönkre a Szamos parton épülő toronyház munkálatai során


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: